plante decorative Hunedoara

Arbori arbusti flori tuia gradina Hunedoara

plante decorative Hunedoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre plante decorative Hunedoara: Arbori arbusti flori tuia gradina Hunedoara.

In parcuri si gradina se cultiva plantele ornamentale pentru frumusetea lor si colorile florilor, dar si pentru mirosul acestora.

Plantele decorative se pot folosi in spatii verzi – parcuri, gradini, scuaruri, sosele etc. Acestea pot fi amplasate in cadrul ansamblului in diferite moduri:

In platbande, rabate, borduri – suprafete de tere de forma unor benzi de latimi diferite, obisnuit dreptunghiulare, dar si curbe pe care se cultiva plante de aceeasi talie si culoare sau specii diferite: Petunia, Salvia, Tagetes, Begonia, Ageratum, Verbena, Phlox, Iris, Viola.

plante gradina hunedoara

Pete de culori – sau plantatii dintr-o singura specie ocupand suprafete de teren neregulate, amplasate pe o peluza. Se preteaza la acest mod de amenajare plante anuale, bienale si perene cum sunt: Tagetes, Salvia, Viola, Dahlia, Iris.

trandafiri gradina hunedoara

Mozaicuri sau covoare – elemente decorative realizate din plante cu aceeasi talie si perioada de inflorire sau decorative numai prin frunze, aranjate dupa un desen in care plantele se combina dupa culoarea frunzelor si a florilor: Ageratum, Alternanthera, Achyranthes, Begonia semperflorens, Coleus, etc.

plante decorative hunedoara

Plante plante cu tulpini taratoare sau pendente, la care atat tulpinile cat si lastarii, de obicei subtiri si lungi, se intind la suprafata solului (Alysum, Portulaca, Verbena), sau cultivate in vase suspendate aceste plante imbraca vasul cu ramurile lor pletoase (Asparagus, Chlorophytum, Pelargonium peltatum).

Plante agatatoare sau urcatoare, ale caror tulpini volubile sau prevazute cu carcei, ventuze sau radacini adventive, se prind cu usurinta de suporti. Astfel de plante sunt: Ipomea, Phaseolus multiflorus, Hedera, Philodendron etc.

Cele mai multe din plantele de gradina sunt decorative prin flori: Lilium, Chrysanthemum, Gladiolus, Tulipa, Salvia, Petunia, Rosa etc.

Dintre plantele de sera si apartament se cultiva pentru florile lor frumoase: Cyclamen, Amaryllis, Begonia, Camellia, Dianthus, Gerbera, Freesia, Primula, Rhododendron.

Unele din aceste specii au frunze numeroase, deforme si culori deosebite, putand fi folosite pentru decor si in perioadele cand nu sunt inflorite. Astfel sunt majoritatea speciilor de Begonia, unele specii de Pelargonium, Cyclamen.

Galerie foto